Samostojna hiša

297.000,00 €

opis

Na zelo lepi in mirni lokaciji, v naravi in v bližini vse potrebne infrastrukture bo na voljo za nakup samotojna hiša -  novogradnja , ki bo zgrajena do III. podaljšanje gradbene faze. Soseska se imenuje Gozdni Dvori ( saj je ob meji z gozdom ) je locirana v kraju Staje, v občini Ig pri Ljubljani in je idealna za vse, ki si želijo biti v stiku z naravo, a vseeno blizu Ljubljane in infrastrukture.

Hiša bo  pravokotne oblike in stoji na parceli  velikosti 401 m2. Osnovni gabarit objekta je v pritličju 7x12,20m, v nadstropju pa 8x12,20m. Ob hiši je predviden nadstrešek v montažni izvedbi dimenzije 6 x 8m. V sklopu nadstreška je predvidena manjša kolesarnica, tudi v montažni izvedbi dimenzije 2,30 x 4,55m. 

Višinsko je hiša projektirana kot P+M, streha pa dvokapnica.

Temeljenje objekta je predvideno na tamponski blazini, skladno z geomehaniko in s talno ploščo debeline 30 cm. Talna plošča ki je že  izvedena po sistemu za nizkoenergijsko hišo. Tehnični detajl talne plošče je prilagojen in izveden kot v primerih nizkoenergijskih hiš. 

Stene bodo zidane z zidaki proizvajalca Goriške Opekarne, medetažni plošči pa bosta  v armirano betonski izvedbi. Nosilne stene v delu stopnic bodo  iz armiranega betona. Kupec pa se lahko sam odloči o kvaliteti in debelini predelnih sten. Izdelana je idejna zasnova in razporeditev prostorov v hiši, ki pa jih kupec seveda lahko razporedi po svojih željah in potrebah. Idejna zasnova: V pritličju hiše -  vetrolov, iz katerega je na eni strani vhod v kurilnico in na drugi strani v WC, večji osrednji dnevno bivalni prostor, ki je sestavljen iz kuhinje z ločeno shrambo, jedilnice in dnevne sobe s prehodom v delovni kabinet. V mansardi -  hodnik, spalnica z garderobno sobo in lastno kopalnico, dve otroški sobi, kabinet, kopalnica in utility. 

Streha bo klasična dvokapnica. Konstrukcija bo izvedena s smrekovim lesom, kritina pa iz betonskih strešnikov proizvajalca Golob Strešniki. Kritina bo opremljena s snegolovi in zaključki v ALU pločevini antracit barve. 

Na objektu bo 20 cm toplotne izolacije. Fasada bo v beli barvi, na vhodnem delu in nadstrešku pa bo izvedena z lesom.

Okna bodo  PVC, proizvajalca Cugelj d.o.o., znotraj bele barve, zunaj pa antracit. Na oknih bodo  zunanja senčila. Žaluzije - krpanke bodo  na elektro motor, prav tako bodo na okna nameščeni tudi komarniki. Okna bodo imela pripadajoče police z ustreznimi zaključki.

Vhodna vrata v objekt bodo enodelna ALU, v enaki barvi kakor okna in sicer antracit, z izolativnim trislojnim steklom, prav tako enodelna ALU v enaki barvi tudi prehodna vrata. 

V notranjosti bo objekt surov, brez obdelav. Debeline tlakov pa bodo  zadostne in omogočajo več variant obdelav, odvisno od želja posameznega kupca. 

INSTALACIJE :

- STROJNE INSTALACIJE - V objektu bo izvedena horizontalna kanalizacija, ki bo speljana v kanalizacijske jaške in potem v glavni kanal. Fizično bo  izvedena tudi priključna cev za vodovodni priključek, iz vodomernega jaška na vhodu v naselje, kjer se nahaja tudi vodomer.

ELEKTROINSTALACIJE :  Objekt bo priključen na elektroenergijsko omrežje; glavna priključna omara bo na vhodu v sosesko, kjer bo števec za posamezen objekt. V objektu bodo izvedeni samo grobi razvodi v plošči, ostalo instalacijo izvede kupec sam. 

REKUPERACIJA- . Izvedene bodo določene priprave na rekuperacijo, za katero se kupec lahko odloči naknadno in priprava za priključek na toplotno črpalko. 

TKK, CATV, VAROVANJE - na vhodu v sosesko bo priključna omara za šibki tok. Iz omare do objekta bo izveden priključni kabel. Instalacijo v objektu izvede kupec sam. V fazi izvedbe grobih instalacij  bo izvedena groba priprava za izvedno instalacije varovanja. Izvedene bodo povezave za kamere in senzorje...

Zunanja ureditev bo obsegala betonske plošče na pohodnih površinah in tlakovanje povoznih površin z asfaltom. Na ostalih površinah posameznih parcel pa se izvede zasaditev po želji kupca. 

Soseska Gozdni Dvori, zaradi svoje lokacije, omogoča hiter dostop do centra Ljubljane (12km) in je od trgovskega centra Rudnik in priključka na avtocesto oddaljena cca 7min vožnje. V bližini naselja, ob glavni cesti se nahaja postaja potniškega prometa 19I, ki je oddaljena 2 minuti hoje. V bližini se nahajajo tudi šola, vrtec, banka, trgovine, pošta, knjižnica, zdravstveni dom, zobozdravnik, lekarna in bencinska črpalka. 

Hiša št.1 se nahaja na parceli velikosti 401m2. Cena hiše je 297.000,00 EUR + 9,5% DDV. 

Za več informacij pokličite Karmen: 051 686 320

Pogoj prodajalca je, da si plačilo za posredovanje razdelita s kupcem in sicer na način, da kupec plača 2% + DDV. 

Osnovni podatki
transakcija: prodaja
šifra oglasa: PH10189KZ
vrsta objekta: hiša
tip: samostojna
regija: Osrednjeslovenska
lokacija: Ig
področje podrobno: Ig
naselje: Soseska Gozdni Dvori
leto izgradnje: 2019
velikost: 156,23 m²
parcela: 401,00 m²
energetski razred: Izračun energijskih kazalnikov ni mogoč

Energetska učinkovitost

Izračun energijskih kazalnikov ni mogoč
Kontaktni podatki

MEDIA NEPREMIČNINE D.O.O.
Pod hribom 55
1000 Ljubljana

tel.:
+386 1 620 04 49
gsm:
+386 51 686 320
faks:
+386 1 568 8001

Karmen Vidmar
GSM:
051 686 320

Kontaktni obrazec