Nepremičninski posredniki

Katja Zupan

Sem oseba, ki ima rada nove izzive, dinamično delo in predvsem delo z ljudmi. Po končani srednji šoli, sem se odločila za študij Ekonomije na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani, ki sem ga uspešno opravila in leta 2009 diplomirala. Že med študijem in tudi po njem sem pridobivala dragocene izkušnje s področja prodaje in dela z ljudmi. Leta 2016 sem imela možnost bolj podrobno spoznati delo nepremičninskega posrednika, ki me je takoj navdušilo.

Nakup nepremičnine je eden izmed največjih in najpomembnejših korakov v življenju skoraj vsakega posameznika in občutek, da lahko nekomu pomagam do novega doma ali reševanja prvega stanovanjskega problema, za katerega so velikokrat »v igri« življenski prihranki, je vreden vsega truda, ki ga vložimo v delo. Tako kot nakup, tudi prodaja nepremičnine, ki je morda celo več let v družinski lasti in nima samo denarne ampak tudi čustveno vrednost, za lastnika ni tako enostavna. Dober nepremičninski posrednik tako ni samo strokoven ampak stranke razume tudi z osebnega vidika.

Leta 2017 sem, v skladu z Zakonom o nepremičninskem posredovanju, pri Ministrstvu za okolje in prostor, opravila licenco za Nepremičninskega posrednika.

Po opravljeni licenci sem se skoraj eno leto praktično izobraževala na področju nepremičninskega posredovanja pod mentorstvom Karmen Vidmar.  Njene več kot 20 letne izkušnje s tega področja so mi pri izobraževanju zelo pomagale in v enem letu sem pridobila dovolj znanja, da lahko posle zdaj tudi samostojno opravljam. Ker pa se učimo skozi celo življenje, sem vesela, da se lahko vedno obrnem na osebo, ki mi je približala tovrstno delo in mi pri tem še vedno pomaga in z mano deli svoje znanje in izkušnje.