ZAKAJ IZBRATI NEPREMIČNINSKEGA POSREDNIKA

28.02.2022 / Katja Zupan
V kolikor se odločite za izkušenega nepremičninskega posrednika in mu zaupate vam bo zagotovo prihranjena marsikatera skrb s katero bi se srečali, če bi prodajali ali kupovali nepremičnino sami.

Poleg tega da ima posrednik izkušnje iz tega področja, pozna trg in ljudi ter zakonodajo ( zato tudi ima licenco ) ima po Zakonu o nepremičninskem posredovanju nepremičninska družba tudi sklenjeno Odškodninsko odgovornost ter na podlagi pogodbe zaposlenega ali urejeno sodelovanje z diplomiranim pravnikom ali odvetnikom.

Tako imate kot stranka zagotovljeno tudi pravno varnost. Nepremičninski posrednik pa ves čas posla >bdi< nad poslom in ga spremlja, da vse poteka kot dogovorjeno. Običajno poskrbi tudi za primopredajo nepremičnine ( plačilo celotne kupnine s strani kupca ter primopredaja nepremičnine v last in posest s strani prodajalca ).

Izkušen posrednik je z vami od prvega kontakta ( ogleda nepremičnine ) , preverjanja dejanskega in pravnega stanja nepremičnine.sklenitve pogodbe, plačila kupnine, primopredaje nepremičnine. Vsak posel pa je za nepremičninskega posrednika individualen.

#1 - ZAKAJ IZBRATI NEPREMIČNINSKEGA POSREDNIKA