NEPREMIČNINE OD A DO Ž

28.02.2022 / Katja Zupan
V torek 28.5. je imela naša direktorica Karmen Vidmar predavanje na temo Nepremičnine od A do Ž. Predavanje je potekalo v Centru za izobraževanje Cene Štupar, ki je tudi ena izmed večjih organizacij izobraževanja odraslih v Sloveniji. Predavanje je bilo namenjeno vsem generacijam in je bilo za udeležence brezplačno.

Slušatelji so izvedeli veliko novih in pomembnih informacij s področja nepremičnin. Tekom celotnega predavanja je bil namen  ozaveščanje ljudi o pomembni vlogi nepremičninskega posrednika v celotnem postopku prodaje ali nakupa nepremičnine, kateri vam lahko s svojo strokovnostjo, izkušnjami, poznavanjem zakonodaje in razmer na trgu, prihrani ogromno skrbi, slabe volj ter na koncu tudi denarja.

Seveda pa je pomembno, da izberete posrednika, ki ima dovolj izkušenj, znanja in predvsem takega, ki mu zaupate. V poslu z nepremičninami so namreč v igri visoki zneski, večkrat celo življenjski prihranki, zato je zaupanje ključnega pomena. 

Udeleženci predavanja so izvedeli na kaj je potrebno biti pozoren pri poslih v prometu z nepremičninami, kako poteka celoten postopek prodaje nepremičnine t.j. od odločitve oziroma namere o prodaji do končne primopredaje ter na konkretnem primeru tudi izvedeli kakšni so stroški same prodaje.

Ostale teme predavanja so zajemale Davčno najbolj ugoden prenos lastninske pravice, postopek oddaje nepremičnine in trenutno zelo aktualna tema: Kako varno izpeljati prodajo oziroma nakup s hipoteko obremenjene nepremičnine in izpeljava postopka za njen izbris. Za konec pa smo se dotaknili tudi teme, ki vsakega zanima: Koliko je vredna moja nepremičnina?

Predavateljica, ki je kot že rečeno naša direktorica in lastnica podjetja Media Nepremičnine d.o.o.,  Karmen Vidmar, se s posredovanjem v prometu z nepremičninami ukvarja že več kot 20 let. Po koncu predavanja si je vzela čas za vprašanja udeležencev, na katera je poskušala kar najbolje odgovoriti na podlagi svojega znanja in izkušenj. 

Zaradi dobrega odziva udeležencev imamo v planu organizirati še več podobnih brezplačnih predavanj na temo nepremičnin. Če  želite biti obveščeni o prihodnjih dejavnostih nam lahko pišete na: info@media-nepremičnine.si. 

#1 - NEPREMIČNINE OD A DO Ž#2 - NEPREMIČNINE OD A DO Ž#3 - NEPREMIČNINE OD A DO Ž